Man verdient jaarlijks 30.000 euro met gevonden loterijbriefjes

Jesus LeonardoAls je Jesus Leonardo (57) zou zien, zou je denken dat je te maken hebt met een zwerver. Met zijn lange baard en haar en rommelend in het afval is dat op zich ook geen verkeerde gedachte. Maar niets is minder waar. Leonardo is niet dakloos, maar gewoon op zoek naar weggegooide loterijbriefjes. Raar? Zou kunnen. Maar de New Yorker verdient er op jaarbasis wel zo’n 30.000 euro mee.

Een boel mensen gooien hun lot weg omdat ze denken dat ze niet gewonnen hebben. Maar Jesus denkt daar anders over. Hij haalt de gevonden briefjes in het gokkantoor door de automatische scanner en stuit zo soms op winnende loten. Leonardo doet dit al 10 jaar en verdient zo gemiddeld 47.000 dollar (30.000 euro).

Het hoogste winnende lot leverde hem meer dan 8.300 dollar op. “Dit is mijn leven en mijn job geworden. Eerst dacht mijn vrouw dat ik gek geworden was, tot ze besefte dat het wel degelijk geld opbracht. Soms win ik wel tot 135 euro per dag. Na een tijdje vond ze me al lang niet zo gek meer”, aldus Leonardo in de New York Times.

  1. martijn schreef:

    haha nice lijkt me mooi werk, beetje afval doorzoeken ga ik later ook doen 😀

  1. Er zijn nog geen trackbacks voor dit bericht.