Kinderen gokken vanaf 13 jaar

Kinderen beginnen gemiddeld te gokken op de leeftijd van 13-14 jaar. Ze geven er gemiddeld 32 euro per maand aan uit. Dat blijkt uit onderzoek van het Belgische Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).

Zo’n 15 procent van de Belgische jongeren jonger dan 18 jaar neemt deel aan kansspelen voor geld. Ze beginnen al op de leeftijd van 13-14 jaar. Krasloten zijn het populairst. Ongeveer de helft van de gokkende jeugd koopt twee tot drie keer per week een krasbiljet. Kansspelen via SMS of telefoon zijn minder populair, maar de jongeren die eraan deelnemen doen dat heel intensief. Ongeveer de helft van de jonge gokkers speelt op de loterij en maar liefst vier op de tien heeft al gepokerd om geld.

Het zijn vooral jongens die gokken. Zij verkiezen pokeren en kaartspelen, terwijl meisjes liever bingo spelen. Jongeren willen vooral snel geld verdienen. Maar vaak leidt dat tot verslaving. Marc Vandercammen, Algemeen Directeur van het OIVO: “Bijna 10% van de jongeren die voor geld spelen, zeggen dat ze zich moeilijker kunnen concentreren wanneer ze langere tijd niet hebben kunnen spelen. Dat wijst op verslaving.”

Bron: Klasse.be

Reacties niet toegestaan.