Hoogtepunt voor goklustige Australiërs

Melbourne Cup 2009Deze dinsdag staat heel Australië even stil want vandaag wordt de grootste race van Australië gereden: De Melbourne Cup 2009! Miljoenen aan prijzengeld en miljoenen kijkers via TV wereldwijd volgen het evenement. Vanuit Europa zijn er een aantal top paarden overgevlogen en het lijkt erop dat het een fantastische afsluiting van het seizoen zal gaan worden!

De Melbourne Cup is een van de meest prestigieuze paardenraces ter wereld. Voor de meeste toeschouwers was de race zelf echter niet meer dan een randgebeuren, een uitstekende reden om een dag van feesten en gokken te verantwoorden. Naar schatting 150 miljoen euro werd op de renbaan vergokt. Nog eens zoveel werd er doorgejaagd in het plaatselijke gokkantoor, de pub en thuis voor de TV.

“The day the nation stops”, titelden de Australische media. De Melbourne Cup is zo belangrijk in Australië dat de regering er een officiële feestdag van gemaakt heeft.

Reacties niet toegestaan.