Priester wint ton op pokertoernooi

Pastor Andrew TrappEen Amerikaanse priester heeft bij een pokertoernooi twee professionele pokerspelers verslagen. Zijn overwinning leverde hem 100.000 dollar (bijna 70.000 euro) op. Het prijzengeld zal worden besteed aan een nieuw kerkgebouw. De priester is nog in de running voor de hoofdprijs van een miljoen dollar.

”Dit is zo’n typisch ‘dank u Heer’ moment.” Dat riep de priester uit toen hij 100.000 dollar bij elkaar had gepokerd op een pokertoernooi in Los Angeles. Andrew Trapp, pastor van de St. Michael’s Church in Garden City, South Carolina, nam deel aan het toernooi, waarin amateurs het opnemen tegen beroemdheden en professionals. De priester speelde onder anderen tegen de professionele pokeraars Vanessa Rousso en Daniel Negreanu. Laatstgenoemde won vier maal een wereldtitel.

Pater Rambo

Foto: FoxDe jonge geestelijke, door de Amerikaanse televisiezender Fox News omgedoopt tot Father Rambo, hield een rozenkrans vast tijdens het spelen. Hij won met een combinatie van twee achten en twee boeren. Na de flop (de eerste drie van de vijf om te draaien kaarten op de speeltafel) zette hij zijn hele inzet op het spel. Uiteindelijk bleek hij de winnende hand te hebben.

Gokje wagen mag van Kerk

Volgens Trapp zal al het geld gebruikt worden voor de bouw van een nieuwe kerk voor zijn parochie. Verder legde de priester uit dat gematigd gokken niet in strijd is met het katholieke geloof. “De Katholieke Kerk zegt dat er moreel niets mis is met een kansspel of een gokje.”

Reacties niet toegestaan.