Jackpot Staatsloterij valt weer op eenvijfdelot

Staatslot (Novum) – De jackpot van de Staatsloterij is zaterdag wederom op een eenvijfdelot gevallen. Het winnende lotnummer is verkocht in Noord-Brabant. De gelukkige winnaar ontvangt 5,5 miljoen euro, eenvijfde deel van het totale jackpotbedrag van 27,5 miljoen 27,5 miljoen.

In september en augustus viel de prijs ook al op een eenvijfdelot. Deze zomer ontstond ophef over de Staatsloterij. De Reclame Code Commissie stelde dat de Staatsloterij zich schuldig had gemaakt aan misleiding. De Staatsloterij had verkondigd dat de jackpot van 27,5 miljoen euro ‘gegarandeerd’ uitgekeerd zou worden. Dit bleek echter niet het geval als de prijs valt op een eenvijfdelot.

De Staatsloterij had volgens de commissie vooraf duidelijk moeten maken dat de kans groot was dat de jackpot van 27,5 miljoen euro niet in zijn geheel zou worden uitgekeerd en moest de reclame over de loten aanpassen. De Staatsloterij startte vervolgens een campagne om toelichting te geven over de winkans van mensen die een lot kopen.

In totaal werden er voor de trekking bijna 11,1 miljoen lotnummers verkocht, waarvan bijna 73 procent een eenvijfdelot was. Nog nooit eerder werden er zoveel lotnummers verkocht in een reguliere trekking.

Na de trekking van zaterdag schuift het resterende Jackpotbedrag door naar de trekking van volgende maand. Daar komt ook de maandelijkse inleg bij, waardoor de Jackpot dan weer 27,5 miljoen euro bedraagt.

Reacties niet toegestaan.